WHAT'S NEW?
Loading...

Rainmeter khas untuk Windows! Tutorial Rainmeter Installation.

Salam dan Selamat Sejahtera semua. :) . Mungkin ramai lagi user windows diluar sana masih tidak tahu/kurang faham tentang penggunaan Rainmeter sebagai penghias paparan antaramuka (interface) yang cun dan style. Rainmeter juga akan membuatkan desktop anda kelihatan seperti pro.Jadi,artikel kali ini memberi peluang kepada users yang masih tidak tahu cara nak install,download,dan mengedit Rainmeter sehingga mendapat paparan desktop yang dihajati.Untuk melihat kelebihan dan apa yang Rainmeter ni boleh buat,rujuk gambar dibawah.





Alienware Bluevision Rainmeter Skin.



WRMZ Rainmeter Skin


Amacam? cun tak? hehe.Mungkin anda boleh buat yang lebih cun dari ni.

Rainmeter khas untuk OS(Operating System) Windows sahaja,windows XP dan keatas.Windows 98 dan kebawah ,Malik tak pernah dengar lagi orang pernah gunakan.kalau boleh tu,memang osem la kan

cara nak dapatkan software Rainmeter latest version. download
disini.


Tutorial nak Install Rainmeter.


1.Double klik pada Rainmeter.exe yang sudah didownload tadi dan tekan je next sampai keluar gambar seperti dibawah.


2.Tunggu sehingga habis proses Installation.
3.Selepas habis process install,Run program tersebut dan Rainmeter akan keluar seperti gambar dibawah.


Haa.siap da proses memasang Rainmeter pada desktop anda.Gambar diatas hanyalah paparan/skin default atau permulaan untuk Rainmeter dan ianya memang ada sekali dengan Rainmeter bila anda download software tersebut.Jangan risau,bukan ini sahaja kemampuan rainmeter,banyak lagi skin Rainmeter yang menarik,awesome,cute,ganas untuk anda download dan gunakan pada Rainmeter di desktop anda. Untuk tutorial megedit skin rainmeter supaya kelihatan gempak,tunggu artikel Malik yang akan datang ok?Bagi yang nak explore sendiri pun apa salahnya,jauh perjalanan indah permandangan.Anda boleh la download skin-skin rainmeter pilihan anda di list website yang menyediakan banyak skin untuk didownload.

Itu sahaja dari saya untuk tutorial Rainmeter Installation ini,Harap perkongsian ini bermanfaat untuk semua.Happy Weekend all!

8 comments: Leave Your Comments

  1. cun gile bro....
    thanks for the info!

    ReplyDelete
  2. trimas.try la buat.rainmeter ni style.

    ReplyDelete
  3. dia minx passwordlh,, huuu

    ReplyDelete
  4. @Anonymous password ape? itu official page kot.

    ReplyDelete
  5. opssss....sdikit pmbtulan whi cik malik.... pic2 diatas(yg cun2 tu r) bkn hnya mnggunakan rainmeter sahaja... malah disitu trdpt juga rocketdock....dan 1 lg....bkn win 7 keatas shj....ak pki xp ok jew...vista pon bleh gk

    ReplyDelete
  6. @Sodin Tranung Thanks 4 the info.kan aku da cakap aku guna rocket dock.lgpun ada entri lain pasal dock kan.baca slow2.

    ReplyDelete